vineri, 13 martie 2009

Vineri 13, o zi cu ghinion?!?!?!

Mi-am verificat astazi emailul si, spre surprinderea mea, am fost bombardata cu emailuri de genul " Vineri 13 - zi cu ginion", " Azi e vineri 13-ai grija ce faci!", " 13-mai mult ghinion - fereste-te" ... :)) ... am deschis un email si am citit: "Dacă vă este frică de vineri 13, trebuie să ştiţi că anul acesta nu aveţi de înfruntat ghinionul doar astăzi. În luna noiembrie, vă aşteaptă o altă zi de vineri 13. 2009 a avut trei astfel de zile pentru că şi 13 februarie a picat într-o vineri. ... se spune că Marina Britanică ar fi construit o navă botezată Vineri 13, care ar fi fost lansată la apă chiar într-o zi de 13, iar de atunci nimeni nu mai ştie nimic de ea. Misiunea Apollo 13 a fost lansată la ora 13.13, iar unul dintre tancurile de oxigen ale navetei a explodat. ... într-o zi de 13, fostul preşedinte al SUA, Franklin D. Roosevelt refuza să călătorească în această dată. Până şi lui Napoleon îi era frică de buclucaşul număr. Frica de vineri 13 poartă numele de paraskevidekatriaphobie." :)) foarte interesant, sunt multi care sufera de o fobie al carui nume nici nu il poate pronunta ... Ghinion! :))
Vineri 13, sau doar 13 - zi cu ghinion - Poate pentru multi superstitiosi ... dar pentru mine nu, din fericire ... viata e mult prea complicata si prea incerta ca sa mi-o complic singura cu superstitii ... sa fim ralisti! Un numar nu ne poate face rau...ne putem face rau singuri, o zi nu ne poate merge prost decat daca pornim noi cu ideea aceasta ... sa fim senini si in fiecare zi sa ne trezim cu zambetul pe buze si ziua ne va surade si ea ... pare idilic, dar singuri ne facem o zi amara sau dulce.
13 - e numarul care va predomina la nunta mea ... pentru mine va fi o zi de basm si fiind intr-o zi de 13 va fi si mai frumos, in ciuda tuturor care ne-au "sfatuit" ca e o zi cu ghinion si daca nu ne unim destinele intr-o astfel ce zi nu ne va merge bine:)) ... de zici ca numarul acela ne va ghida in viata, gata! Noi ne vom face viata asa cum dorim si bucuriile si tristetile vor veni inevitabil ...
... probabil va exista "ceva", probabil neindemanarea noastra in acea zi, mediatizarea si spalarea creierului, citind si auzind mereu e Vineri 13, inevitabil ne gandim daca ni se intampla ceva si ... oameni fiind ... tindem sa dam vina pe ceva ... VINERI 13 :)) Deci azi daca se intampla ceva: va impiedicati, aveti examen si nu stiti (va asteptati sa stiti - chiar daca nu ati invatat nimic), va imbolnaviti (ca nu ati avut grija de voi) ... si lista continua ... sa stiti ca nu sunteti voi de vina ... e nenorocita de "vineri 13" si orice e posibil :))))))))))))))
O zi buna, plina de noroc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu